Gastrobar Sam

Erkend streekproduct
Van Iseghemlaan 60

Chef Sam Vancoppenolle is een geboren en getogen Oostendenaar. Hij groeide op aan den Opex en zag als kind de vissersvrouwtjes buiten op een stoel garnalen pellen. “Het is mijn plat préféré, waar ik ook ga eten, ik bestel altijd garnaalkroketten." Iedereen maakt ze ook anders, altijd een ontdekking. Rock&roll zelfs.”

Sam deed heel wat inspanningen om de garnaalkroket tot erkend streekproduct te krijgen, geen wonder dat mensen van ver afzakken voor zijn kroketten. “Bij ons zijn ze echt retro. Op grootmoeders wijze, uit een recept dat door vele generaties chefs doorgegeven is. We gebruiken zelfs licht volkoren bloem, want blanke bloem bestond vroeger niet. Belangrijk, ook als je thuis kroketjes bakt, zorg voor een goede afkruiding, zelfs van je chapelure en de peterselie die je bij het kroketje serveert.”

Openingsuren

Maandag tot zondag: 18.00 - 24.00 uur
Vrijdag ook van 12.00 - 14.00 uur